バレンシアガ コピー Petíció: Legyen Július 22. a Gyűlölet-bűncselekmények Áldozatainak Európai Napja! | No Hate Speech Mozgalom

Petíció: Legyen Július 22. a Gyűlölet-bűncselekmények Áldozatainak Európai Napja!

Az Európa Tanács ifjúsági kampánya,a No Hate Speech Mozgalom szervezői ésaktivistái arra kérik az Európai Unióintézményeit és az Európa Tanács tagországait, hogy Július 22-ét nyilvánítsák aGyűlölet-bűncselekmények Áldozatainak Európai Napjává. Az emléknap célja, hogymegemlékezzünk azokról, akik gyűlölet-bűncselekmény áldozatává váltak,kimutassuk szolidaritásunkat azoknak, akik ellen az ilyesfajta bűncselekményekirányulnak, emellett felhívjuk az emberek figyelmét a jelenségre éstájékoztassuk őket a gyűlölet- bűncselekményekről valamint azok társadalomragyakorolt hatásáról.

Minden szereplőt összehangolt fellépésreés mozgósításra hívunk fel a gyűlölet- bűncselekmények elleni harc és megelőzése céljából.

Az Európa Tanács Közgyűlésének és az Európai Parlament Plénumának tagjai!

Indítványozzuk, hogy Július 22. a Gyűlölet-bűncselekmények Áldozatainak Európai Napja legyen. Július 22-én történt azoslói támadás és a vérengzés Utøya szigetén, amely 77 emberéletetkövetelt. A támadásokat extrém jobboldali ideológia és rasszista gyűlöletmotiválta, melynek elkövetője azt vallotta, hogy az összes áldozat abevándorlást és a multikulturalizmust támogató áruló. A támadások Július 22-én az emberi jogok eszméje ellen irányultak, amelyre Európa is épül.

Gyűlölet vezérelt éselőítélet hajtotta bűncselekmények Európa minden országában történnek. AzEurópai Unió Alapjogi Ügynökségének riportja szerint még mindig alegsérülékenyebb csoportok a kisebbségek, azon belül is a Roma, az LMBTkisebbséghez tartozók és a bevándorlók. Gyűlölet-bűncselekmények áldozataikörében végzett kutatás szerint a gyűlölet-bűncselekmények többségét nemjelentik, mivel az áldozatok nem bíznak a rendőrség fellépésében, az elkövetők megfenyegetikőket, vagy azért hallgatnak, mert ezek a bűncselekmények látszólag megfelelnek azadott társadalom szabályainak. A gyűlöletbeszéd kontextust teremt a gyűlölet-bűncselekmények számára, mivel dehumanizálja a célcsoportokat, igazolja afizikai zaklatást, az erőszakot és olyan súlyosabb bűncselekményeket, mint anépirtás és az etnikai tisztogatás.

Az Emberi Jogok Európai Egyezményének14. cikkelye alapján az államok kötelesek kivizsgálni és felfedni a motivációta gyűlölet- bűncselekmények mögött, mivel azok egész társadalomra hatássalvannak.

A gyűlölet-bűncselekmények áldozatainem csak statisztikai adatok, hanem hús-vér emberek, akiknek emberi méltóságátés emberi jogait megsértették. A nyilvánosmegemlékezés az áldozatokról alkalmas az igazságosság és a szolidaritás kifejezéséreés a szélesebb nyilvánosság figyelmének felhívására, tájékoztatására.

Számítunk a támogatásodra, hogy Július 22-ét a parlamenti képviselők Európai Napként ismerjék el, ezáltal fellépjeneka gyűlölet-bűncselekmények ellen és csökkentsék azok számát.

Az online petíciót itt írhatod alá: http://blog.nohatespeechmovement.org/petition/

 • FACEBOOK

 • CSATLAKOZZ!

 • HOGYAN JELENTSEK?

  Hogyan tegyek bejelentést?
 • JELENTSD ITT

 • HOGYAN TEGYEK BEJELENTÉST?

  A gyűlöletbeszéd elleni fellépés alapja az, hogy felismerjük, és felhívjuk rá a Mozgalom figyelmét is. Tegyél Te is bejelentést az alábbi egyszerű lépéseket követve!


  1) Főoldal. – Látogasd meg a http://www.nohatespeechmovement.org/hate-speech-watch címet. A megjelenő képernyő jobb oldalán találod meg a Submit a New Report HERE (Tegyél bejelentést ITT) gombot. Kattints rá.

   


  2) Bejelentkezés. – Ahhoz, hogy bejelentést tudj tenni, be kell jelentkezned a honlapra. Ha még nem jelentkeztél be, a Submit a New Report HERE gombra kattintva az alábbi, az e-mail címedet és a jelszavadat kérő ablak jelenik meg:

  Ezután megkezdődhet a bejelentés folyamata:

   

  3) Oldal címe. – A Link (http:// …) felirat alatti szürke sávba kell beírnod annak az oldalnak a címét, ahol rátaláltál a gyűlöletet kifejező tartalomra.

   

  4) Cím. – A bejelentésnek címet kell adnod, amivel összefoglalod a tartalmát. Ez lehet magyar is, a moderátorok le fogják fordítani angolra is.

   

  5) Nyelv. – A lenyitható listából válaszd ki, hogy milyen nyelvű az általad talált anyag.

   

  6) Megjegyzések, leírás. – A szövegdobozban néhány szóban összefoglalhatod, hogy miről szól a bejelentésed. Ez tartalmazhatja például azt, hogy milyen weblapon találtad a tartalmat, ki a szerzője, vagy hogy mit érdemes tudni a weblapról és a szerzőről. Leírhatod azt is, hogy mely csoport ellen uszít a szöveg.

   

  7) Kép. – Feltölthetsz egy képet a weboldalról, hogy azt könnyebben megtalálhassák mások is. Fontos, hogy a kép JPG formátumú, és maximum 1 MB méretű legyen.

   

  8) Címkék. – A címkék (tag) segítségével az érdeklődőket igazíthatod útba. A címke utalhat a szöveg tartalmára (pl. „homofóbia”), az abban támadott társadalmi csoportra („bevándorlók”), stb. A magyar szavakat a moderátorok lefordítják angolra, ne aggódj J. – A címkéket vesszővel vagy szóközzel kell elválasztanod egymástól.

   

  9) Felhasználási feltételek. – Pipáld ki az „Igen, elfogadom a felhasználási feltételeket” mondat előtti négyzetet.

   

  10) Beküldés. – A Submit (Feltöltés) gombra kattintva tudod elküldeni a bejelentést.

   

  Bejelentésed 1-2 napon belül bírálják el a központi honlap moderátorai. Amennyiben elfogadják a bejelentésed – vagyis ők is gyűlöletbeszédnek minősítik –, azt a http://www. nohatespeechmovement.org/hate-speech-watch/report oldalon olvashatod el.

  Tégy Te is a gyűlölet ellen!

  BEZÁR