バレンシアガ コピー A KAMPÁNYRÓL | No Hate Speech Mozgalom

A kampány

Az internet lehetőséget teremt arra, hogy médiatartalmakat hozzunk létre, tegyünk közzé, osszunk meg és fogyasszunk, ezzel elősegítve a részvétel, az elkötelezettség és az önkifejezés teljes megvalósulását. A közösségi hálózatok fejlődésével mindannyian különféle módon részesei lehetünk a kibertérnek, a barátainkkal való kapcsolattartástól kezdve az új kapcsolatok kialakításán át egészen a tartalom-megosztásig és az önkifejezés felfedezéséig. Ez az online tér új lehetőségeket teremt számunkra: összekapcsolódhatunk másokkal olyan ügyekben, olyan ügyekért, amelyeket szívünkön viselünk. Ugyanakkor áldozattá, visszaélés és emberijog-sértés tárgyává is válhatunk, többek között a gyűlöletbeszéd és az internetes zaklatás (cyberbullying) különböző formái miatt. Az online világban is ugyanúgy vannak értékek. A gyűlöletbeszéd* nem új jelenség, sem az interneten, sem az emberi jogok tárgyában. Azonban online dimenziója és a demokratikus folyamatokra mért lehetséges kártékony hatása új okokat ad a cselekvésre.

“A gyűlöletbeszéd, az Európai Tanács definíciója szerint, magába foglal minden olyan megnyilvánulást, amely etnikai alapú gyűlöletet, idegengyűlöletet, antiszemitizmust vagy a gyűlölet más, intolerancián alapuló formáját terjeszti, ösztönzi, népszerűsíti vagy igazolja; beleértve az agresszív nacionalizmus és etnocentrizmus, kisebbségek, bevándorlók és bevándorló származású személyek elleni diszkrimináció és ellenségesség által kifejezett intoleranciát.”

A kampány a „Fiatalok az online gyűlöletbeszéd ellen” című projekt részeként 2012 és 2014 között valósul meg. A projekt az egyenlőség, a méltóság, az emberi jogok és a sokszínűség mellett foglal állást, és az online kifejezési formában előforduló diszkrimináció, rasszizmus és gyűlöletbeszéd ellen indult.

A használt munkamódszerek a figyelemfelkeltés, az érdekérvényesítés, és a kreatív megoldások. Ez a projekt a cselekvésről és a beavatkozásról szól. A kampány ellátja a fiatalokat és a fiatalokat összefogó szervezeteket a megfelelő készségekkel ahhoz, hogy felismerjék az eseteket, és cselekedjenek az ilyen típusú emberijog-sértések ellen.

Az egész projekt a fiatalok bevonására és a közös irányításra épül. Az Ifjúsági Tanácsadó Testület fiatal képviselői által előterjesztett javaslat alapján született, a Közös Ifjúsági Tanács hagyta jóvá, amely az Ifjúsági Tanácsadó Testület tagjait és az Európai Ifjúsági Irányító Testület fiatal kormányzati képviselőit foglalja magában. A projekt további részleteit megtalálod a kampány koordinációs weboldalán.

A kampány stratégiai dimenziói

A kampány nem kívánja korlátozni az online kifejezés szabadságát. Nem az online gyűlölet ellen van, de nem is arról szól, hogy legyünk egymással kedvesek az interneten.
A kampány az online gyűlöletbeszéd összes formája ellen foglal állást, beleértve azokat a kifejezésmódokat, amelyek leginkább érintik a fiatalokat, úgymint az internetes zaklatás (cyberbullying) és az internetes gyűlölet. A kampány az emberi jogi oktatáson, a fiatalok részvételén és a média ismeretén alapul. Célja, hogy csökkentse a gyűlöletbeszéd jelenlétét és felvegye a harcot az online kifejezésmódokban megtalálható rasszizmussal és diszkriminációval szemben.

A kampány célkitűzései

Az online gyűlöletbeszéddel, a demokráciára és a fiatal személyiségekre gyakorolt hatásaival szembeni figyelem felkeltése, az online és az offline média ismeretének elősegítése
A fiatalok támogatása abban, hogy kiálljanak az emberi jogokért mind az online, mind az offline térben
Az online gyűlöletbeszéd elfogadottságának csökkentése
• Online emberi jogi aktivisták mobilizálása, képzése és összekapcsolása
Az online gyűlöletbeszéd feltérképezése, és a konstruktív válasz eszközeinek kialakítása
• Az online gyűlöletbeszéd célkeresztjében álló személyek és csoportok iránti szolidaritás kimutatása, az ilyen személyek és csoportok támogatása
• A gyűlöletbeszéd elleni küzdelem eszközeiről és fejlesztéséről konszenzus kialakítása az európai politikai színtéren, és ennek előmozdítása
A fiatalok online állampolgárságának és közügyekben való részvételük fejlesztése

HOGYAN TEGYEK BEJELENTÉST?

A gyűlöletbeszéd elleni fellépés alapja az, hogy felismerjük, és felhívjuk rá a Mozgalom figyelmét is. Tegyél Te is bejelentést az alábbi egyszerű lépéseket követve!


1) Főoldal. – Látogasd meg a http://www.nohatespeechmovement.org/hate-speech-watch címet. A megjelenő képernyő jobb oldalán találod meg a Submit a New Report HERE (Tegyél bejelentést ITT) gombot. Kattints rá.

 


2) Bejelentkezés. – Ahhoz, hogy bejelentést tudj tenni, be kell jelentkezned a honlapra. Ha még nem jelentkeztél be, a Submit a New Report HERE gombra kattintva az alábbi, az e-mail címedet és a jelszavadat kérő ablak jelenik meg:

Ezután megkezdődhet a bejelentés folyamata:

 

3) Oldal címe. – A Link (http:// …) felirat alatti szürke sávba kell beírnod annak az oldalnak a címét, ahol rátaláltál a gyűlöletet kifejező tartalomra.

 

4) Cím. – A bejelentésnek címet kell adnod, amivel összefoglalod a tartalmát. Ez lehet magyar is, a moderátorok le fogják fordítani angolra is.

 

5) Nyelv. – A lenyitható listából válaszd ki, hogy milyen nyelvű az általad talált anyag.

 

6) Megjegyzések, leírás. – A szövegdobozban néhány szóban összefoglalhatod, hogy miről szól a bejelentésed. Ez tartalmazhatja például azt, hogy milyen weblapon találtad a tartalmat, ki a szerzője, vagy hogy mit érdemes tudni a weblapról és a szerzőről. Leírhatod azt is, hogy mely csoport ellen uszít a szöveg.

 

7) Kép. – Feltölthetsz egy képet a weboldalról, hogy azt könnyebben megtalálhassák mások is. Fontos, hogy a kép JPG formátumú, és maximum 1 MB méretű legyen.

 

8) Címkék. – A címkék (tag) segítségével az érdeklődőket igazíthatod útba. A címke utalhat a szöveg tartalmára (pl. „homofóbia”), az abban támadott társadalmi csoportra („bevándorlók”), stb. A magyar szavakat a moderátorok lefordítják angolra, ne aggódj J. – A címkéket vesszővel vagy szóközzel kell elválasztanod egymástól.

 

9) Felhasználási feltételek. – Pipáld ki az „Igen, elfogadom a felhasználási feltételeket” mondat előtti négyzetet.

 

10) Beküldés. – A Submit (Feltöltés) gombra kattintva tudod elküldeni a bejelentést.

 

Bejelentésed 1-2 napon belül bírálják el a központi honlap moderátorai. Amennyiben elfogadják a bejelentésed – vagyis ők is gyűlöletbeszédnek minősítik –, azt a http://www. nohatespeechmovement.org/hate-speech-watch/report oldalon olvashatod el.

Tégy Te is a gyűlölet ellen!

BEZÁR