バレンシアガ コピー Felvesszük a harcot az iskolai gyűlöletbeszéd ellen is! | No Hate Speech Mozgalom

Felvesszük a harcot az iskolai gyűlöletbeszéd ellen is!

Útjára indult a Keep Calm & Stop Hate Speech elnevezésű projekt, amely a Szubjektív Értékek Alapítvány szervezésében, a No Hate Speech Mozgalom kampánybizottságával és az Új Nemzedék Közösségi Terekkel való együttműködésben valósul meg.

A projekt során általános és középiskolai tanárokat, iskolapszichológusokat, iskolavezetőket, tanárszakos hallgatókat és egyéb oktatási vagy szociális szférában dolgozókat invitálunk arra, hogy vegyenek részt vegyenek olyan egynapos workshopokon ahol a megalapozhatják módszertani felkészültségüket ahhoz, hogy iskolai kereteken belül olyan tevékenységeket és akciókat bonyolíthassanak le, amelyek segíthetnek megfékezni a sztereotípiák, a diszkriminatív attitűd vagy éppen a zaklatás megjelenését illetve a gyűlöletbeszéd terjedését a diákok körében.

A projekt keretein belül elkészült egy feladatgyűjtemény is, amely olyan nem-formális módszereken alapuló játékos és ötletes feladatokat tartalmaz, amelyek kitűnően használhatóak a 7-17 éves diákokkal akár a 45 perces órák keretein belül is. A feladatgyűjtemény itt letölthető és szabadon felhasználható.

Az első két workshop a budapesti és a tatabányai Új Nemzedék Központban már megrendezésre került, ahol a résztvevők a visszajelzések szerint nagyon értékes tapasztalatokat szereztek a képzés alatt. A következő hetekben az ország minden régiójába ellátogatunk egy-egy workshop erejéig, melyre a jelentkezéseket korlátozott számban még mindig fogadjuk, ehhez mindössze az alábbi űrlap kitöltése szükséges.

A pontos képzési helyszínekről és időpontokról a No Hate Speech Mozgalom Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők, az Események fülre kattintva.

 • FACEBOOK

 • CSATLAKOZZ!

 • HOGYAN JELENTSEK?

  Hogyan tegyek bejelentést?
 • JELENTSD ITT

 • HOGYAN TEGYEK BEJELENTÉST?

  A gyűlöletbeszéd elleni fellépés alapja az, hogy felismerjük, és felhívjuk rá a Mozgalom figyelmét is. Tegyél Te is bejelentést az alábbi egyszerű lépéseket követve!


  1) Főoldal. – Látogasd meg a http://www.nohatespeechmovement.org/hate-speech-watch címet. A megjelenő képernyő jobb oldalán találod meg a Submit a New Report HERE (Tegyél bejelentést ITT) gombot. Kattints rá.

   


  2) Bejelentkezés. – Ahhoz, hogy bejelentést tudj tenni, be kell jelentkezned a honlapra. Ha még nem jelentkeztél be, a Submit a New Report HERE gombra kattintva az alábbi, az e-mail címedet és a jelszavadat kérő ablak jelenik meg:

  Ezután megkezdődhet a bejelentés folyamata:

   

  3) Oldal címe. – A Link (http:// …) felirat alatti szürke sávba kell beírnod annak az oldalnak a címét, ahol rátaláltál a gyűlöletet kifejező tartalomra.

   

  4) Cím. – A bejelentésnek címet kell adnod, amivel összefoglalod a tartalmát. Ez lehet magyar is, a moderátorok le fogják fordítani angolra is.

   

  5) Nyelv. – A lenyitható listából válaszd ki, hogy milyen nyelvű az általad talált anyag.

   

  6) Megjegyzések, leírás. – A szövegdobozban néhány szóban összefoglalhatod, hogy miről szól a bejelentésed. Ez tartalmazhatja például azt, hogy milyen weblapon találtad a tartalmat, ki a szerzője, vagy hogy mit érdemes tudni a weblapról és a szerzőről. Leírhatod azt is, hogy mely csoport ellen uszít a szöveg.

   

  7) Kép. – Feltölthetsz egy képet a weboldalról, hogy azt könnyebben megtalálhassák mások is. Fontos, hogy a kép JPG formátumú, és maximum 1 MB méretű legyen.

   

  8) Címkék. – A címkék (tag) segítségével az érdeklődőket igazíthatod útba. A címke utalhat a szöveg tartalmára (pl. „homofóbia”), az abban támadott társadalmi csoportra („bevándorlók”), stb. A magyar szavakat a moderátorok lefordítják angolra, ne aggódj J. – A címkéket vesszővel vagy szóközzel kell elválasztanod egymástól.

   

  9) Felhasználási feltételek. – Pipáld ki az „Igen, elfogadom a felhasználási feltételeket” mondat előtti négyzetet.

   

  10) Beküldés. – A Submit (Feltöltés) gombra kattintva tudod elküldeni a bejelentést.

   

  Bejelentésed 1-2 napon belül bírálják el a központi honlap moderátorai. Amennyiben elfogadják a bejelentésed – vagyis ők is gyűlöletbeszédnek minősítik –, azt a http://www. nohatespeechmovement.org/hate-speech-watch/report oldalon olvashatod el.

  Tégy Te is a gyűlölet ellen!

  BEZÁR