バレンシアガ コピー Európai Akciónap a szexista gyűlöletbeszéd ellen | No Hate Speech Mozgalom

Európai Akciónap a szexista gyűlöletbeszéd ellen

2016-03-08

Az akciónap a Nemzetközi Nőnap alkalmából lép fel a szexista gyűlöletbeszéd ellen. Támogasd a No Hate Speech Mozgalom kezdeményezését, és mondj nemet a szexista megnyilvánulásoknak!

Az alábbi online akciókban vehetsz részt:

1. Add a kampány twibbont a Facebook profilképedhez, és/vagy a twitter oldaladhoz március 8-án az alábbi linken: http://twibbon.com/Support/ho-hate-speech-movement

2. Oszd meg a Twibbon linket a kapcsolataiddal március 8-án vagy már előtte is. Valamint megoszthatod támogató üzeneteidet a kampány napján itt a nemzeti kampány facebook oldalán a következő tweet használatával:#nohatespeech

3. Jelentsd az interneten tapasztalt szexista gyűlöletbeszédet itt: http://www.nohatespeechmovement.org/hate-speech-watch/focus/combating-sexist-hate-speech.

4. Válaszold meg és oszd meg “a nap kérdését”, ami minden nap 17.00-kor lesz publikálva az európai mozgalom Facebook oldalán március 6 és 10. között: https://www.facebook.com/nohatespeech és aTwitteren @nohate_speech

5. Készítsd el saját videó üzenetedet http://blog.nohatespeechmovement.org/make-your-video-message-countering-sexist-hate-speech vagy egy képet az üzeneteddel, és töltsd fel a mozgalom “Csatlakozz a Mozgalomhoz” oldalára: http://www.nohatespeechmovement.org/join-the-movement

6. Az alábbi offline tevékenységek közül is megvalósíthatsz egyet március 8-án:
Rendezz egy Mozi Fórumot http://blog.nohatespeechmovement.org/organise-a-cineforum-on-8th-march/
Vezess fiataloknak egy foglalkozást az alábbi módszerek alapján:
* Játssz biztonságban! http://blog.nohatespeechmovement.org/exercise-stay-safe/
* A szexista Gyűlöletbeszéd megértése http://blog.nohatespeechmovement.org/exercise-understanding-sexist-hate-speech/
*A szexista gyűlöletbeszéd gyökerei és ágai http://blog.nohatespeechmovement.org/exercise-roots-and-branches-of-sexist-hate-speech/
Vagy válassz egyet a Böngésző magyar nyelvű kézikönyv gyakorlatai közül: http://www.bongeszo.eu/#tudastar

7. Tanulj többet a nemi esélyegyenlőségről: http://blog.nohatespeechmovement.org/gender-equality-basics/

8. Írd alá a petíciót, hogy július 22-e a gyűlöletbűncselekmények áldozatainak Európai Emléknapjává váljon, mely felkelti a figyelmet a szexista gyűlöletbeszéd és gyűlölet bűncselekmények kapcsolatára.
http://blog.nohatespeechmovement.org/petition

 • FACEBOOK

 • CSATLAKOZZ!

 • HOGYAN JELENTSEK?

  Hogyan tegyek bejelentést?
 • JELENTSD ITT

 • HOGYAN TEGYEK BEJELENTÉST?

  A gyűlöletbeszéd elleni fellépés alapja az, hogy felismerjük, és felhívjuk rá a Mozgalom figyelmét is. Tegyél Te is bejelentést az alábbi egyszerű lépéseket követve!


  1) Főoldal. – Látogasd meg a http://www.nohatespeechmovement.org/hate-speech-watch címet. A megjelenő képernyő jobb oldalán találod meg a Submit a New Report HERE (Tegyél bejelentést ITT) gombot. Kattints rá.

   


  2) Bejelentkezés. – Ahhoz, hogy bejelentést tudj tenni, be kell jelentkezned a honlapra. Ha még nem jelentkeztél be, a Submit a New Report HERE gombra kattintva az alábbi, az e-mail címedet és a jelszavadat kérő ablak jelenik meg:

  Ezután megkezdődhet a bejelentés folyamata:

   

  3) Oldal címe. – A Link (http:// …) felirat alatti szürke sávba kell beírnod annak az oldalnak a címét, ahol rátaláltál a gyűlöletet kifejező tartalomra.

   

  4) Cím. – A bejelentésnek címet kell adnod, amivel összefoglalod a tartalmát. Ez lehet magyar is, a moderátorok le fogják fordítani angolra is.

   

  5) Nyelv. – A lenyitható listából válaszd ki, hogy milyen nyelvű az általad talált anyag.

   

  6) Megjegyzések, leírás. – A szövegdobozban néhány szóban összefoglalhatod, hogy miről szól a bejelentésed. Ez tartalmazhatja például azt, hogy milyen weblapon találtad a tartalmat, ki a szerzője, vagy hogy mit érdemes tudni a weblapról és a szerzőről. Leírhatod azt is, hogy mely csoport ellen uszít a szöveg.

   

  7) Kép. – Feltölthetsz egy képet a weboldalról, hogy azt könnyebben megtalálhassák mások is. Fontos, hogy a kép JPG formátumú, és maximum 1 MB méretű legyen.

   

  8) Címkék. – A címkék (tag) segítségével az érdeklődőket igazíthatod útba. A címke utalhat a szöveg tartalmára (pl. „homofóbia”), az abban támadott társadalmi csoportra („bevándorlók”), stb. A magyar szavakat a moderátorok lefordítják angolra, ne aggódj J. – A címkéket vesszővel vagy szóközzel kell elválasztanod egymástól.

   

  9) Felhasználási feltételek. – Pipáld ki az „Igen, elfogadom a felhasználási feltételeket” mondat előtti négyzetet.

   

  10) Beküldés. – A Submit (Feltöltés) gombra kattintva tudod elküldeni a bejelentést.

   

  Bejelentésed 1-2 napon belül bírálják el a központi honlap moderátorai. Amennyiben elfogadják a bejelentésed – vagyis ők is gyűlöletbeszédnek minősítik –, azt a http://www. nohatespeechmovement.org/hate-speech-watch/report oldalon olvashatod el.

  Tégy Te is a gyűlölet ellen!

  BEZÁR