バレンシアガ コピー Európai Akciónap a Biztonságosabb Internetért | No Hate Speech Mozgalom

Európai Akciónap a Biztonságosabb Internetért

2014-2-11

Európai Akciónap a Biztonságosabb Internetért – 2014. február 11.

A Safer Internet Day-t (a Biztonságosabb Internet Napját) az Insafe és a European School Network szervezi annak érdekében, hogy világszerte népszerűsítsék a gyerekek és a fiatalok körében az online világ biztonságosabb és felelősségteljesebb használatát.

A Safer Internet Day-t  2014. február 11-én ünnepeljük.

A kampány szlogene: „Tegyük együtt jobbá az internetet”.

A No Hate Speech Mozgalom kiemeli az oktatás szerepét, mint egy kulcstényezőt, amelynek a segítségével felhívhatjuk a fiatalok figyelmét az internet előnyeire és veszélyeire egyaránt. A következő akciók célja a figyelemfelkeltés a felhasználók felelősségére, valamint az oktatás szerepére a biztonságosabb és jobb internetért.

1. akció.

Készíts egy feladatot fiatalok vagy diákok egy csoportjával az Európa Tanács egyik oktatási segédletével: Compass, Compasito vagy a nemrégen megjelent Bookmarks. A No Hate Speech Mozgalom kiválasztott néhány feladatot, amelyek az internet helyes használatáról szólnak. Írj visszajelzést nekünk a fórumon vagy a Facebook oldalunkon a feladatok megvalósításáról.

2. akció

Jelents bármilyen gyűlöletbeszéddel kapcsolatos ügyet a Hate Speech Watch-on, amely a fiatalok biztonságát veszélyezteti. Az online aktivisták a riportok közül hármat fognak kiválasztani és ezekhez kapcsolódóan online akciókat fognak szervezni február 11-én. Kövess minket Facebook-on és Twitteren (#nohatespeech), ha támogatni akarod az akciókat.

3. akció

Készítsd el a No Hate Speech kártyádat, amin egy olyan fénykép van, amelyen a következő feliratú lapot tartod: „Jobbá tettem az internetet azáltal, hogy…” A saját mémedet is elkészítheted. Oszd meg őket Facebookon, Twitteren vagy Tumblr-n vagy egy kommentben az európai
Facebook oldalon.

4.akció

Írj egy cikket a biztonságosabb internetről és a gyűlöletbeszédről és mi megosztjuk a No Hate Speech blog oldalunkon. Kövesd a cikkeket, amelyeket mások írtak. Olvashatsz személyes történetekről, oktatói eszközökről, akciókról és más, a gyűlöletbeszédhez kapcsolódó történetekről.

5. akció

Kövesd a kérdéseket a Facebook és a Twitter (#nohatespeech vagy #betternet) oldalakon és válaszolj is rájuk. Az összes választ összegyűjtjük és az Európa Tanácsnak bemutatjuk, annak érdekében, hogy támogassuk a politikai vitákat és a jövőbeli intézkedéseket

6. akció

Február 11-én 17.00 órakor oszd meg saját Facebook  profilodon a magyar No Hate Kampánydalt a fenti szlogennel: „Tegyük együtt jobbá az internetet”.

 

 • FACEBOOK

 • CSATLAKOZZ!

 • HOGYAN JELENTSEK?

  Hogyan tegyek bejelentést?
 • JELENTSD ITT

 • HOGYAN TEGYEK BEJELENTÉST?

  A gyűlöletbeszéd elleni fellépés alapja az, hogy felismerjük, és felhívjuk rá a Mozgalom figyelmét is. Tegyél Te is bejelentést az alábbi egyszerű lépéseket követve!


  1) Főoldal. – Látogasd meg a http://www.nohatespeechmovement.org/hate-speech-watch címet. A megjelenő képernyő jobb oldalán találod meg a Submit a New Report HERE (Tegyél bejelentést ITT) gombot. Kattints rá.

   


  2) Bejelentkezés. – Ahhoz, hogy bejelentést tudj tenni, be kell jelentkezned a honlapra. Ha még nem jelentkeztél be, a Submit a New Report HERE gombra kattintva az alábbi, az e-mail címedet és a jelszavadat kérő ablak jelenik meg:

  Ezután megkezdődhet a bejelentés folyamata:

   

  3) Oldal címe. – A Link (http:// …) felirat alatti szürke sávba kell beírnod annak az oldalnak a címét, ahol rátaláltál a gyűlöletet kifejező tartalomra.

   

  4) Cím. – A bejelentésnek címet kell adnod, amivel összefoglalod a tartalmát. Ez lehet magyar is, a moderátorok le fogják fordítani angolra is.

   

  5) Nyelv. – A lenyitható listából válaszd ki, hogy milyen nyelvű az általad talált anyag.

   

  6) Megjegyzések, leírás. – A szövegdobozban néhány szóban összefoglalhatod, hogy miről szól a bejelentésed. Ez tartalmazhatja például azt, hogy milyen weblapon találtad a tartalmat, ki a szerzője, vagy hogy mit érdemes tudni a weblapról és a szerzőről. Leírhatod azt is, hogy mely csoport ellen uszít a szöveg.

   

  7) Kép. – Feltölthetsz egy képet a weboldalról, hogy azt könnyebben megtalálhassák mások is. Fontos, hogy a kép JPG formátumú, és maximum 1 MB méretű legyen.

   

  8) Címkék. – A címkék (tag) segítségével az érdeklődőket igazíthatod útba. A címke utalhat a szöveg tartalmára (pl. „homofóbia”), az abban támadott társadalmi csoportra („bevándorlók”), stb. A magyar szavakat a moderátorok lefordítják angolra, ne aggódj J. – A címkéket vesszővel vagy szóközzel kell elválasztanod egymástól.

   

  9) Felhasználási feltételek. – Pipáld ki az „Igen, elfogadom a felhasználási feltételeket” mondat előtti négyzetet.

   

  10) Beküldés. – A Submit (Feltöltés) gombra kattintva tudod elküldeni a bejelentést.

   

  Bejelentésed 1-2 napon belül bírálják el a központi honlap moderátorai. Amennyiben elfogadják a bejelentésed – vagyis ők is gyűlöletbeszédnek minősítik –, azt a http://www. nohatespeechmovement.org/hate-speech-watch/report oldalon olvashatod el.

  Tégy Te is a gyűlölet ellen!

  BEZÁR